Doseganje vseh koristi za kupce in podjetje pomeni spremenjen način razmišljanja.

Miselnost deluje kot pravilo ali okvir, v sklopu katerega lahko razvijete idejo, ki bo temelj vaše uspešne marketinške usmerjenosti!

Miselnost je namreč tisti dejavnik, ki bo določil, kako boste poslovne zamisli dojeli, kako boste o njih razmišljali med proizvajanjem izdelka ali opravljanjem storitev in kako boste posle udejanjali  –  po tem, ko se boste naučili 12 ključnih tržnih miselnosti, pa se sami odločite, katere izmed njih boste upoštevali ter vključili v svoje vsakdanje poslovanje uspešnega tržnika.

Kako spodbujati nakupe?

Kako testirati lastno oglaševanje in njegov učinek?

Kako zagotoviti optimizirano prodajno predstavitev?

Kako s kupci zgraditi dolgoročne odnose?

Kako ponuditi dodatno vrednost?

V kolikor je vaš poslovni vsakdanjik zaznamovan z navedenimi vprašanji, vam bo le ustrezno naravnana miselnost pomagala, da nanašajoči odgovori ne postanejo vaša vsakodnevna preglavica.

Če imate napačno predstavo o trženju ali napačna pričakovanja, je zelo verjetno, da boste tudi napačno ravnali.

Za začetek se osredotočite na 12 glavnih marketinških pravil:

Marketinška miselnost #1: Marketing je ključ do dobičkonosnosti vaše dejavnosti. Med vsemi poslovnimi opravili, za katera boste denar večinoma porabili, je trženje tista dejavnost, s katero boste denar tudi ustvarili.

Marketinška miselnost #2: Marketing ni enkratno opravilo, ampak trajajoči proces. Posvetite mu dovolj pozornosti skozi ves čas trajanja poslovanja – pri razvoju izdelkov ali storitev, v nabavi, v proizvodnji, financiranju in pridobivanju delavcev.

Marketinška miselnost #3: Marketing temelji na ugotavljanju potreb obstoječih in potencialnih kupcev in ne zgolj na oddajanju reklamnih sporočil. Kupci naj postanejo vaša izhodiščna ideja.

Marketinška miselnost #4: Kupce odvrne prodajanje, kljub temu, da radi nakupujejo. Namesto, da svoje kupce prepričujete, jim ponudite tisto, kar resnično potrebujejo.

Marketinška miselnost #5: Marketing temelji na dejanju, ki deluje kot sprožilec. Stranke pritegnite tako, da se bodo podzavestno in ne prisilno odločile za vaše izdelke ali storitve.

Marketinška miselnost #6: Vse je preizkus. Testiranje naj postane vodilna misel  vašega delovanja – vsako svojo marketinško zamisel preizkusite in se prepričajte, ali deluje v praksi.

Marketinška miselnost #7: Svoje trženje vodite na isti način kot vodite svoje podjetje. Vodilo trženja naj ne bo intuicija, ampak poslovna ideja.

Marketinška miselnost #8: Razumite svoje potencialne kupce bolje kot oni razumejo same sebe. To je edini način ne le, da se vi približate njim, ampak predvsem, da se oni približajo vam.

Marketinška miselnost #9: Uspešen marketing pomeni uspešen tržni sistem in posledična poslovna uspešnost. Ustvarite sistem, zaradi katerega se bodo kupci vedno znova vračali k vam po nove izkušnje.

Marketinška miselnost #10: Vaša marketinška uspešnost je sorazmerna z vrednostjo, ki jo zaznajo vaši kupci. Vrednost vašega izdelka ali storitve morate prevesti v jezik, na podlagi katerega bo kupec sam dojel, da ste prav vi tisti, ki bo zadovoljil njegove potrebe.

Marketinška miselnost #11: Kupce poiščite vi in ne pričakujte, da oni iščejo vas. Najdite jih tako fizično kot tudi psihološko – naj jim bo ob vas prijetno, zato jih poiščite tam, kjer se počutijo prijetno.

Marketinška miselnost #12: Postanite tržnik in ne le poslovnež.

Ugotovite, katera pretekla miselnost vam je preprečila doseganje poslovne in finančne uspešnosti, nato pa med zgoraj naštetimi pravili izberite tisto, ki vam bo omogočilo izpostaviti vse vaše marketinške vrline.

Sprejeti tržno miselnost pomeni uresničiti lastno zgodbo o marketinškem uspehu!